Alkukesästä uhosin öljyäväni sekä ulkopation että pienemmän terassin lattiat. Jos olisin tiennyt, miten suuresta urakasta oli kysymys, olisin ehkä pitänyt asiasta pienempää meteliä.

Terassi ja patio olivat alunperin ruskeat, mutta kestopuun väri oli vuosien saatossa jo haalistunut auringon ja sateen vaikutuksesta.

Pitkään pähkäilin mustan ja kelonharmaan värin välillä, mutta lopulta harmaa vei voiton.
Aurinko paistaa terassille varsin kuumasti, joten jäin miettimään, kestääkö paljailla jaloilla terassilla tassutella, jos lattia on musta.

No – itse asiaan, käytin terassin ja pation öljyämiseen siis Tikkurilan Valtti Plus kelonharmaata terassilöljyä. Ohjeita terassin öljyämiseen löytyy runsaasti, hyvä ohje löytyy esim. tikkurilan sivuilta

ennen

jälkeen

Aikaa tämän terassin öljyämiseen meni muutama päivä kaikkine käsittelyvaiheineen.
Työlästä – mutta kyllä kannatti. Harmaan lattian kanssa sopii niin musta, valkoinen kuin värikäskin sisustus.

Terassin sisustuksessa kannattaa aina ensin miettiä, mikä on tilan ensisijainen käyttötarkoitus. Ruokaillaanko siellä vai onko se ainoastaan rentoutumista varten tai haluataanko siellä kasvattaa vaikka tomaatteja ?

Terassillemme paistaa aamuaurinko, joten se on oiva paikka nauttia aamukahvia. Siis ainakin silloin, kun aurinko paistaa. Haaveilen terassille myös daybedistä, missä olisi ihana vain lukea ja siemailla kylmää juomaa muina naisina.  Ehkäpä ensi kesänä tälläinen löytää tiensä myös meidän terassillemme ?

modern-daybeds

Daybed – Kuva lainattu Houzzin sivuilta

Koska itse en saa juuri mitään kasveja pidettyä elossa, toin terassille tekokasveja, vaikka en niiden suurin ystävä olekaan. Laitoin kasvit  betonipastalla  käsiteltyihin ruukkuihin ryhmäksi ja jos ei oikein tarkkaan katso, osaa kasveista voisi luulla oikeiksi. Hmm… ?

valmisA

Lyhdyillä, kynttilöillä ja sisustusesineillä saa luotua tunnelmaa. Kultasypressit ostin viime viikolla ja lupaan yrittää pitää ne hengissä syksyyn asti.

xxxx

a5

Oksan kuivatin ja maalasin mustalla kalustemaalilla. Luonnonmateriaaleja voi ja kannattaakin käyttää sisustuksessa.

a11

Terassi muuttuu viihtyisämmäksi, kun sinne tuo tekstiilejä.
Ja tietenkin se yksi pakollinen lavatuunaus – maalasin lavat varastosta löytyneillä jämämaaleilla ja laitoin renkaat alle – oiva terassipöytä. Kuvan matto ja hyttysverkko Ikeasta.

a9

a12x

Suomen kesä on kaunis, mutta  lyhyt, joten kannattaa nauttia näistä viimeisistä lämpimistä kesäaamuista- ja illoista ja varastoida niitä syksyn pimeisiin hetkiin
sitten, kun viihdytään taas enemmän K O T O N A.

a6x

Ihanaa elokuuta toivotellen,
Chili