Itse tehtyjä pöytiä näkee paljon blogeissa ja sisustuslehdissä, mutta ajattelin laittaa vielä tarkemmat ohjeet yhdenlaisen pöydän tekoon.

Tähän pöytään tarvittiin yksi vanha navetan ovi, muutama harkko, saha, kiviliimaa, valkoista maalia, Osmo Coloria, pensseleitä/pesusieniä, rättejä, suojakäsineet ja pari vahvaa miestä.

Ovi oli alkuperäiskunnossaan jo varsin hyväkuntoinen, joten ovea ei tarvinnut kuin vähän siistiä ja pyyhkiä kostealla rievulla ja sahata haluttuun mittaan. Pöytään jätin kauniit yksityiskohdat näkyviin, kuten oven hakasen ja kulmaraudat. 

valmis2

poyta4

Halusin pöydästä matalan, joten pukkijalat, joita ensin ajattelin, ei tullut kysymykseen. Toki jalkoja olisi voinut lyhentää, mutta mielestäni ne eivät olisi sopineet muutenkaan oven jykevähköön olemukseen. Lopulta päädyin harkkoihin, jotka maalasin valkoisella kalustemaalilla.

poyta5

Harkot kiinnitin toisiinsa kiviliimalla (jota myy esim. Biltema). Kostutin harkon liimattavat puolet ennen vaahdon levittämistä (kerrankin luin käyttöohjeet) ja annoin kuivua puolisen tuntia, jotta liima kovettui. Samalla tekniikalla kiinnitin myös pöydän ja harkot toisiinsa.

Pöydän pinnan käsittelin Osmo Colorilla, jotta sain haalean pinnan elävämmän näköiseksi. Osmo Colorin levitin ihan tavallisella pesusienellä ja rätillä pyyhin perässä tasaiseksi.

Ja siinä se nyt on – valmis olohuoneen pöytä. Tykkään !  Ai niin – pari vahvaa miesti tarvittiin pöydän paikoilleen kantamiseen, pöydästä tuli nimittäin todella painava. 

pöytävalmis

poyta3

Uutta keväistä viikkoa toivotellen, 
Chili