Lisääntynyt valon määrä ja oma energiatasoni taitavat kulkea käsi kädessä. Keskeneräiset projektit etenevät ja uusia ideoita syntyy kuin itsestään.  

Syksyn aikana olen mittaillut ja mallaillut työhuoneeseeni jos jonkinlaisia mattoa, mutta en ole ollut oikein tyytyväinen mihinkään. Satuin bongaamaan Pinterestistä hauskan ja värikkään näköisen ryijymaton ja siitä se idea sitten lähti. Idea on hyvinkin simppeli, vanhat t-paidat leikataan suikaleiksi ja solmitaan ryijysolmulla pohjaverkkoon. Voiko se todellakin olla näin helppoa?  Kyllä voi.

Tähän mattoon tarvitset:
* liukuesteverkon
* valmiita matonkuteita / käytöstä poistettuja t-paitoja/lakanoita
* virkkuukoukun

* aikaa ja paljon kärsivällisyyttä

Sommittele mielessäsi maton värit ja aloita suikaleiden pujottaminen verkkoon, kiinnitä suikaleet ryjjysolmulla vieri viereen. Helppo ohje löytyy  täältä ! Itse en aloittanut solmimista aivan maton reunasta, vaan jätin vähän ”saumavaraa” molempiin sivuihin. Myös maalarinteippiä voi  laittaa reunoille, niin  että tekovaiheessa verkko ei pääse repeytymään.

Innokkaana mattojen virkkaajana, minulta löytyi jo valmiina iso kasa erivärisiä kuteita, jotka käytän materiaalina t-paitojen sijaan.

Hauskaa tässä on, että matosta saa juuri sen kokoisen ja mallisen kuin itse haluaa ja mihin kärsivällisyys riittää. Kannattaa kuitenkin muistaa, että maton tarkoituksena on rajata tilaa ja koota huonekaluja yhteen, suureen tilaan tällä tekniikalla tehty matto saattaa viedä yhden jos toisenkin päivän.  Saa nähdä, miten pitkälle oma kärsivällisyyteni riittää,  tuleeko tästä matto työhuoneeseen tai vaikkapa vessaan.

Aikaa on mennyt jo useampi tunti ja vasta ollaan näin alussa.

matto1

Tosin, tämä kyllä koukuttaa, eikä silloin lasketa tunteja ! 

Maton puhdistus: Ryijymattoa ei kannata imuroida, mutta mattoa on hyvä aika-ajoin tuulettaa & harjata. Matto on helpoin puhdistaa talvella lumipesussa. Huomio, että matto kannattaa ennen lumipesua ”jäähdyttää”  pakkasessa, niin että lumi ei sula maton pintaan. 

Makoisaa maanantaita,
Chili