Olen aina rakastanut maalaamista. Muistan, kun jo aivan pienenä sain maalata suvussa kulkeneen valkoisen keinutuolin punaiseksi. Tosin, taisi siinä samalla tulla maalatuksi vähän muutakin.

Pinnatuoli1

Jonkin aikaa sitten pääsin kokeilemaan koriste- ja efektimaalausta Tikkurilan Tunto-, Taika ja Harmony-tuotteilla.  Ihastuin varsinkin Tunto Hienoon, millä pystyy luomaan yksilöllistä efektipintaa ja saamaan hienorapatun struktuurin tuntua sisäseiniin. Riippuen työstötavasta ja käytetyistä väriyhdistelyistä mahdollisuudet ovat rajattomat.

Eräs asiakkaani halusi, että suunnittelen ja toteutan heidän uuteen kotiinsa tehosteseinän. Asiakkaalla oli kolme toivetta seinän suhteen: harmaan värinen, eläväpintainen ja kimmeltävä. Hmmm…

Päätin toteuttaa seinän Tikkurilan Tunto Hienolla. Valitsin seinää varten mahdollisimman puhtaat ja kylmät sävyt Tikkurilan Pro Gray-värikartasta,  sävyt 1965 & 1967.

Tunto1  TuntoHieno1965 TuntoHieno1967

Jotta lopputuloksesta tulee siisti, rajaukset ja suojaukset on tehtävä huolella. Suojasin nurkat & katon maalarinteipillä. Teippaukseen menikin yllättävän paljon aikaa, kun sen huolellisesti tekee.

Teippauksen jälkeen maalasin ensin valkoisen seinän kokonaan peittoon tummemmalla sävyllä. Käytin “ristiin rastiin” menetelmää ja maalin sudin seinään isolla pensselillä. Koska maali on paksua, maalia oli helppo levittää eikä se valunut, niin kuin normaaleilla sisämaaleilla on tapana. Toinen kerros olikin haastavampi, koska maalia piti levittää seinään ja samanaikaisesti sienellä töpötellä maali ensimmäisen kerroksen päälle niin, että lopputuloksesta tulisi mahdollisimman ”sumumainen” eikä selviä siveltimen rajoja jäisi näkyviin.

Maalari hommissa

c


Kun maali oli täysin kuivunut, sivelin jälleen ristiin-rastiin menetelmällä Tikkurilan Taika Stardust hopeahippulasyyriä maalin päälle.

stardust

Kun valo osuu sopivasti seinään, niin kyllä, kyllä se kimmeltää. Olen tyytyväinen lopputulokseen ja mikä tärkeintä, myös asiakkaan mielestä tehosteseinästä tuli juuri sellainen kuin mitä pitikin.

Maalattu seinäVALMIS

 

 

Loistokasta lokakuuta!