Sisustuslehtien sivuilla näkyy paljon räsymattoja ja tuunailijat keksivätkin mitä hauskimpia ideoita, joilla saavat vanhoille matoille kokonaan uuden elämän.

Myös itselläni on jatkuvasti meneillään tuunausprojekti tai kaksi, onneksi miehelläni riittää ymmärrystä loputtomiin kangas-, maali-, tai muihin epämääräisiin tavararöykkiöihin, joita lojuu siellä täällä pitkin asuntoamme.

Tällä kertaa ajattelin uusiokäyttää tarpeettomana olleet vaahtomuovipatjat.

Kuva6

Nopea käynti Ikeassa, missä muistin nähneeni pieniä räsymattoja – parsineulaa ja vahvaa lankaa. (Kalastajalanka toimii tässä varmasti parhaiten, mutta tuunausprojektin kimppuun piti luonnollisesti päästä HETI eikä kyseistä lankaa löytynyt laatikoista, joten…).

Kuva7Kuva8

Ompelin ensin kaksi mattoa yhteen ja muutamalla napilla ja lapsen vanhasta talvipuvusta irronneesta kumilenkistä tein ”kiinnikkeet” mattoihin niin, että patjat saa tarvittaessa pois mattojen sisältä. Kahdelle seuraavalle matolle tein saman käsittelyn. Eli tein matoista ikään kuin ”laatikon”, minkä sisälle ujutin patjat.

Rahi1  rahi2VALMIS

 

 

Vanhan rahin voi herättää henkiin samalla menetelmällä, tai mitä nyt ikinä haluaakin ”huputtaa”.

Tämä oli kiva, nopea ja helppo tuunausprojekti. Ei tarvita kuin pari tylsää vaahtomuovipatjaa, räsymattoja, lankaa, parsineula, kuminauhoja, nappeja sekä muutama neulanpisto sormeen ja  avot – tuloksena on valmis rahi.

Rahi3  Rahi4

Räsymatoilla saa tuotua moderniinkin kotiin väriä ja lämpöä ja sopivat hyvin myös lastenhuoneen sisustukseen.

Tästä ideaa seuraavaan projektiin ?

Pinterest

Levollista lokakuuta !