Työhuoneen rumat kaapit kokivat muutoksen – ne saivat pintaansa tapettia. Kaapit olisivat saaneet lähteä jo aikaa sitten, mutta koska niihin mahtuu niin paljon tavaraa, en niistä ole voinut luopuakaan. Tapetti kaapin ovessa ei todellakaan ole mikään uusi keksintö, mutta koska idea on muhinut mielessäni jo pitkään, päätin antaa itselleni mahdollisuuden kokeilla.

Tarvitset:

  • Tapettia
  • (tapettipöydän)
  • Vatupassin
  • Mattopuukon
  • Liisteriä/tapettiliimaa, sutia/telaa (itse käytin tapettiliimaa ja sutia)
  • Lakkaa, pensseliä/telaa (itse käytin Tikkurilan Kiva-kalustelakkaa ja telaa)

Lähtötilanne:

valmis7

Leikkaa haluamasi tapetti ovea vastaavaan kokoon ja levitä liima huolellisesti oven pintaan (ota huomioon tapetin kohdistus). Liimaa tapetti oveen, ota avuksesi tapetin tasoittamiseen tarkoitettu lasta. Kun tapetti on kuivunut, levitä tapetin päälle kaksi kerrosta lakkaa. (anna lakan kuivua kerrosten välillä) Näin varmistat, että tapetti ei ala ”kupruilemaan” kun tapetti on kuivunut.

valmis1xKestävämmän ja pitkäikäisemmän lopputuloksen saat, kun lopuksi levität lakkaa tapetin päälle.  Lakka oli mielestäni helppo levittää tapetin päälle pienellä maalitelalla.

Liimasin vielä liitutaulutarran kaapin vapaalle seinustalle sekä siihen ripustuskoukkuja. Toimii !

valmis4

valmis5

Vielä uudet vetimet, niin vóila ! Uusi ilme on valmis.

valmis10

Hyvä vaihtoehto voisi myös olla itseliimautuva kontaktimuovi, jota myy mm. K-rauta & Bauhaus. Tosin, en osaa sanoa, onko kontaktimuovin poistaminen hankalampaa kuin tapetin poistaminen, jos  tyyli alkaa kyllästyttämään.

Hapekasta huhtikuuta  !

Chili