Lähestyvä kesä saa ainakin itselläni talviunilla uinuvat sisustusideat heräämään jälleen eloon.

Mielessäni oli jo pitkään ollut ajatus pikkuvessan ilmeen uudistamisesta. Aikoinaan seinille laitettu tapetti näytti auttamattoman vanhanaikaiselta ja jopa tylsältä, puhumattakaan erittäin epäkäytännöllisestä valkoisesta seinähyllystä.

Jokin aika sitten maalasin eräälle asiakkaalleni olohuoneeseen harmaan struktuuriseinän ja mietin, että samanlainen seinäpinta voisi toimia myös vessassa.  Joten – tuumasta toimeen ! Toteutin seinäpinnat Tikkurilan Tunto Hieno-maalilla. Kyseisellä maalilla seinäpinnasta saa rapatun oloisen ja koska maali on paksua, maali on helppo levittää eikä se valu, niin kuin normaaleilla sisämaaleilla on tapana.

Käytin värien valinnassa Tikkurilan ProGrey-värikarttaa, josta löytyy lukematon määrä kauniita, harmaan eri sävyjä. Valitsin kartasta mahdollisimman kylmät sävyt (1965, 1967), koska mielestäni ne sopivat lämpimiä sävyjä paremmin ruskean värimaailman kanssa yhteen, jota meiltä wc-tilasta löytyy. 

Työvaiheet:
1. Poista vanha tapetti ja pese seinät maalipesulla (ohje maalipesuun löytyy täältä !
2. Rajaa huolellisesti maalattava alue maalarinteipillä ja suojaa lattiat sanomalehdillä
3. Ensimmäinen maalikerros:  Maalaa valkoinen seinä kokonaan peittoon tummemmalla sävyllä, itse käytin tähän isoa, tunto Hienoon tarkoitettua maalipensseliä ja sudin maalin seinään ”ristiin-rastiin” menetelmällä.  Maalasin pinnan ainoastaan yhteen kertaan. Anna ensimmäisen maalikerroksen  kuivua kunnolla. Älä pelästy, jos seinä näyttää tummemmalta mitä ajattelit, pinta kyllä vaalenee kuivuttuaan.
4. Toinen maalikerros: Töpöttele vaaleampaa sävyä varovasti sienellä tai pensselillä tumman maalin päälle. Itse käytin maalin levittämiseen tavallista pesusientä, koska sienellä sai maalia levitettyä seinäpintaan kerralla vähemmän.
5. Kun seinät olivat aivan kuivat, lisäsin vielä seiniin ripauksen tähtipölyä Tikkurilan StarDust-tuotteella.  Tähtipölyn levitin seinään niin-ikään ristiin-rastiin menetelmällä, isolla pensselillä. Kun valo osuu seiniin, ”tähtihippuset” kimaltavat kauniisti ja tuovat tilaan vielä ripauksen luksusta.

 

valmis2 copy copy

valmis3

Myös vanha, ruma hylly sai lähteä, tilalle laitoin oksamaisen naulakon, joka ei kerää pölyä. Vanhan avainnaulakon maalasin kalkkimaalilla mustaksi ja se toimii nyt mainiosti korupidikkeenä. 

valmis 1a

Ruskea kaapisto toimii mielestäni kohtuullisen hyvin harmaan seinän kanssa… tai ehkäpä tuunaan kaapiston DC-fixillä joku sateinen päivä 🙂 

valmis5

valmis5

Tässä vielä kuva lähtötilanteesta – melkoinen muutos, eikö ?

vessan tapetti

Aurinkoista tiistaita toivotellen !